8. , pá 1.10.2021, 17:00
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín
4:3
1:0, 2:3, 1:0
Branky a nahrávky: 19. Kopic (Slanina, Kremláček), 21. Kopic (Slanina, Dolhý), 30. Adamec (Kremláček, D. Soukup), 58. Ženíšek (Adamec) – 24. Horský (Ramert, Handl), 27. Luža (Frömel, Talafa), 31. Luža (Chludil). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Rozhodčí: Valenta – Brejcha, Malý
Vyloučení 2:3
Využití 2:1
Střely na branku 45:23
Diváci 52
HC Škoda Plzeň Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina, Marcel, M. Soukup, D. Soukup, Ženíšek, Dáňa.
PSG Berani Zlín Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl, Kráčalík, Sýkora – Ramert, Handl, Martinec, Horský, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Laciga.

Komentář

Utkání odšpuntovala přesilová hra domácích, avšak Zlín ji zvládl perfektně, domácí nepustil prakticky ke střele. Nadějněji vypadala situace v plných stavech, kdy se hezky prokličkoval až k Synkovi Slanina, ten jeho bekhend udržel. Následně početní výhodu nevyužil ani Zlín a málem to potrestal Marcel, který mezi kruhy hezky tečoval pobídku Maláka od modré. Nakonec udeřil až Marek Kopic, jenž po buly zůstal trestuhodně neobsazený mezi kruhy a zamířil přesně do levého horního růžku.

A jak indiáni první část skončili, tak druhou začali. Znovu ihned po vhazování v útočné třetině udeřil Marek Kopic. Jenže hosté se nevzdávali a brzy odpověděl Matyáš Horský, který dorážkou z vrcholu brankoviště odčaroval kouzlo Němečka, které trvalo více jak čtrnáct třetin! Navíc po chvilce udeřil v přesilovce Dominik Luža a začínalo se tak opět od nuly. Vrátit vedení svým barvám mohl Kremláček, jenže od modré mířil až příliš přesně - do tyče. Neuspěl tváří v tvář Synkovi ani Dominik Soukup, nastřelil beton. Radoval se tak až Václav Adamec, který v přesile jednoho muže v poli vypálil z pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Šest týmů dosud v průběhu soutěže vstřelilo domácím dohromady pouhé dvě branky, Zlín dnes během jedné třetiny dokázal více, když opět srovnal ranou zleva Dominik Luža. A mohl z toho být hattrick a dokonalý obrat, avšak zakončení z mezikruží uzmul Němeček lapačkou.

Jako první zahrozil v poslední dvacetiminutovce Dvořák, z osy hřiště si ale na Synka nepřišel. Stejně tak po chvilce dělovkou od modré Slanina a vzápětí osamocený Ženíšek na pravém kruhu. Poté se hra vyrovnala, avšak Plzeň nadále tlačila. Nejprve se z mezikruží neprosadil bekhendem Kremláček, po chvilce nerozhodl ani tváří v tvář gólmanovi Hamšík. Nakonec se šťastným střelcem stal Adam Ženíšek, který dorazil parádní akci Adamce přes dva protihráče. Power play již nebezpečnou situaci nepřinesla, Škoda tak naplno boduje i ve svém sedmém utkání v soutěži!


Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Velmi těžký zápas. My jsme se tím dnes trošku protrápili, náš výkon totiž nebyl vůbec optimální. Hlavně v první třetině jsme nechtěli moc bruslit a forčekovat. Soupeř tak měl na vše čas a hrozil díky tomu z rychlých protiútoků. Na konci jsme využili přesilovku a byli šťastnější. Jsme za ty tři body rádi, byly vydřené.“

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): „Přijeli jsme hrát proti týmu, který zatím válcuje ligu a dává vysoké příděly kdekomu, v oslabené sestavě, máme nějaká kluky zraněné a nemocné. Měli jsme respekt, na druhou stranu moji kluci umějí také hrát hokej. My odehráli dobrý zápas na Spartě a měli jsme nešťastné duely doma, ve kterých jsme nehráli dobře směrem dozadu. Na to jsme se zaměřili a myslím si, že jsme podali místy až heroický výkon, kluci si sáhli na hranici svých možností. Podali jsme výborný týmový výkon a jak já říkám, hokej dokáže být někdy krutý, že nás to neodměnilo minimálně tím bodem dnes. Bohužel jsme udělali chybu, vyhodili jsme kotouč za plexisklo, domácí dostali přesilovku a rozhodli po situaci, kdy hráč dojíždí z druhé vlny, odrazí se mu to od nohy a dokutálí se to do brány - takový smolný gól. Jak říkám, hokej dokáže být krásný i krutý, dneska si myslím, že byl k nám krutý, protože jsme si za bojovnost a soudržnost bod zasloužili. I když samozřejmě měl soupeř více střel i šancí, ale náš gólman podal velmi dobrý výkon a kluci před ním také. Mrzí nás, že nás to alespoň tím bodem neodměnilo, na druhou stranu Plzeň ukázala, proč je bez ztráty kytičky první.“

Fotogalerie

Aktuálně na webu

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Merezhko a Archambault

Dvojité posílení! Do Plzně míří Igor Merezhko a Olivier Archambault

Jakub Klepiš

Útočné řady indiánů rozšíří zkušený útočník Jakub Klepiš